0

Benecos ekologiska parfym

Jag blev så glad när jag fick veta att Benecos hade gjort en parfym. Jag tycker om bra produkter till bra priser. Nu har jag testat parfymen och här får ni veta vad jag tycker!

Det är en liten flaska med rollon-funktion. Perfekt att ha med sig i handväskan. I produktbeskrivningen står det att den ska dofta citron och vanilj. Och det är precis vad den gör. När jag applicerar parfymen doftar den mest citron men den doften lägger sig mer och mer och vaniljdoften framhävs mer och mer ju längre tiden går. Första gången jag hade på mig parfymen doftade den fortfarande mild, söt vanilj efter åtta timmar! Den är ganska rinnig så man behöver inte ta mycket och på så sätt verkar den också vara dryg.

Jämförelser:

Jämför jag Benecos parfym med naturparfymen från Senses by Nature så är naturparfymen mer oljig och då mer trögflytande och doftar sötare vanilj.

Jämför jag Benecos parfym med Florames vaniljparfym så har Florames parfym sprayfunktion och man får mycket mer i flaskan. Doftmässigt är Florames parfym mer kryddig och mustig vanilj än Benecos parfym. Lite mer vuxen vaniljdoft eller mer en kvällsdoft.

Jämför jag Benecos parfym med Acorelles vaniljparfym så skulle jag nog säga att Acorelles parfym är mer blommig och lite mer kryddig vanilj än Benecos, en lite annan blandning eftersom den inte doftar citrus. Men ändå inte lika kryddig som Florames.

Är det något som är svårförklarat så är det parfymer, detta är min uppfattning. Alla har vi olika doftsinnen.

Sammanfattning: Fräsch parfym som doftar länge. Perfekt som dagparfym. Perfekt för tonåringen och om du reser eller tränar mycket då parfymen tar liten plats. Mycket bra parfym från Benecos. Ser fram emot deras nästa doft 🙂

ekologisk parfym benecos ekologisk parfym benecos2

0

Ingående om Eco cosmetics solskydd

eco cosmetics ekologiska solskydd

Det finns en viss förvirring kring solskyddsprodukterna från Eco cosmetics. I detta inlägg ska jag förklara skillnaden mellan dem på ett så lätt sätt som möjligt.

Orange förpackningarna = solkräm med havtorn

Hudtyp: känslig hud

Doft: mild doft

SPF: 15, 20 och 50+

Typ: kräm (lite trögare att smörja in i huden än en lotion)

Blåa förpackningarna = sollotion utan doft

Hudtyp: känslig hud, extra känslig hud och allergisk hud

Doft: ingen doft och ingen alkolhol

SPF: 20 och 50

Typ: lotion (lite lättare att smörja in i huden än en kräm)

Förpackning: luftlös dispenser

Gula förpackningarna = sollotion med goji

Hudtyp: känslig hud

Doft: mild, somrig doft

SPF: 50

Typ: lotion

Förpackning: luftlös dispenser

Solkrämerna för baby och barn

Hudtyp: känslig hud för barn

Doft: det finns två olika sorter, en med mild doft och en utan doft

SPF: 50+ (UVB-skydd på minimum 60)

Typ: kräm

Surfsolkräm

Tonad solskyddskräm som är särskilt utvecklad för vattensporter och är vattenfast, även i saltvatten. Passar också om du ska till alperna eller nära ekvatorn.

Doft: mild doft

SPF: 50+ (UVB-skydd på minimum 60)

Typ: kräm

Övriga egenskaper solskydden har är gemensamma, som till exempel att alla har fysikaliskt filter, är utan nanoteknik, är vattenfasta, ger ett skydd mot både UVA och UVB samt att de inte är skadliga för vattenlevande organismer. De ger också en omedelbar effekt efter applicering.

 

0

Kort om solskyddsprodukter

ekologiskt solskydd

Våren är kommen och i vissa delar av landet även solen. Nu vill alla veta vilka solkrämer som är bäst och vilka man ska välja. I detta inlägg vill jag samla lite information, blandad kompott, om solprodukter.

Kemiskt eller fysikaliskt solskydd?

Väldigt kort: kemiskt solskydd absorberas av huden medan fysikaliskt solskydd lägger sig på huden och reflekterar bort solen.

Solskydd – farligt för sperman!

En nyhet är att 13 ämnen som är vanligt förekommande i solskyddsprodukter är skadliga för männens sperma.

Vit t-shirt skyddar nästan lika bra!

Testfakta testade förra året några solprodukter, tyvärr inga ekologiska. Men de hade med en vit t-shirt i testet vilket jag tycker är värt att uppmärksamma. Den vita t-shirten skyddar inte lika bra som en solskyddskräm med SPF 50 men inte jättelångt därifrån. Så underskatta inte skugga och en t-shirt.

Vilken är skillnaden mellan Eco cosmetics olika oparfymerade solskyddsprodukter?

Eco cosmetics har många olika solskyddsprodukter att det blir förvirrande och en djungel att veta vilken skillnaden är mellan dem alla. En skillnad kan vara ”plusset”. SPF 50 är SPF 50, SPF 50+ är ca SPF 60.

Solskydd som redan finns i ditt badrum?

Kanske du har en solskyddsprodukt utan att du vet om det? Många naturliga oljor har ett visst skydd mot solens strålar (dessa är dock inte godkända som solskydd), som till exempel mandelolja med SPF 5.

Solskyddstest 2014

Endast en ekologisk produkt var med och fick tummen upp på alla punkter 🙂 Denna var Eco cosmetics solskydd för barn 50+. Här är samma solskyddstest som gjordes 2015,

Detta är som sagt kort information, vill du läsa mer följa länkarna på respektive punkt.

Vi säljer solskydd från Lovea och Eco cosmetics. Dessa solskyddsprodukter är fysikaliskt solskydd och utan nanopartiklar. Våra solskyddsprodukter innehåller ingen av de 13 ämnena som kan skada sperman enligt artikeln ovan.

0

Doft av sommar

Våren börjar sakta men säkert att komma även om det känns som att aprilvädret aldrig tar slut.

Tänkte i detta inlägg tipsa om några produkter som doftar sommar.

Parfym från Florame – Exquisite Fruits med en härlig doft av bär, mycket fräsch parfym att ha nu i vår och sommar.

Läppbalsam från Bentley organics med en doft av somriga, söta jordgubbar.

Ansiktsvatten från NoveExpert – en fräsch doft av citrus jämnt fördelat över ansiktet i ett sprut.

Läppbalsam från Senses by Nature som doftar vit choklad och vanilj – söt och god doft, nästan att man vill äta upp den 🙂

ekologisk parfym florame fruits exquisiteansiktsvatten novexpertekologiskt läppbalsam jordgubb bentley organicnaturligt läppbalsam choklad vanilj senses by nature

0

Sminktips: piggare & större ögon

Har hamnat flera gånger på Helen Torsgårdens blogg på Vecko Revyn. Tycker hon gör många intressanta inlägg. Fastnade för denna film där hon tipsar om hur man snabbt får större och piggare ögon. Nu är det klart att det går fort när hon redan lagt basen men jag tyckte ändå att det var bra tips. Har själv flera ögonskuggor i de färgerna hon berättar om i filmen, de är jättebra som bas i många sminkningar, i alla fall om man tycker om ljusa sminkningar.

Tips som fixar looken från shoppen:

0

Zao Make-up: snygg sminkning

Blir mycket inspirerad av Zaos makeupfilmer. Här är en sminkning som inte bara funkar på alla hjärtans dag utan vilken kväll som helst ute på stan.

0

Bra hårtips!

Jag följer Holistichabits på youtube. Blev verkligen inspirerad av hennes video där hon går igenom hennes hårrutin. Jisses vad hon sålde in hårborstarna, blev verkligen sugen på att handla hårborstar nu 🙂

Verkligen bra tips att blanda ihop olika oljor. Bra film med både enkla och mer avancerade tips. Och vem skulle inte vilja ha hennes hår!

0

Ekologiska deodoranter för alla plånböcker

Naturliga och ekologiska deodoranter från 59 kr och uppåt i shoppen.

image

Från vänster:

Hittar du ingen favorit här bör du gå in och kolla in hela vårt deodorantsortiment.

0

BB-kräm vs CC-kräm

Jag har aldrig tidigare provat varken BB-kräm eller CC-kräm. Har en av varje i shoppen, BB-kräm från Benecos och CC-kräm från Santé.

När jag la upp CC-krämen häromdagen lät det nästan för bra för att vara sann tyckte jag. Då bestämde jag mig för att jag måste prova. Nu är inte detta ett riktigt test utan mer en jämförelse efter en applicering. Första intrycket kan man säga. Recensioner får jag komma med senare. Då ska jag också titta närmare på färgerna.

BB-krämen från Benecos (använde färgen fair) var lite tjockare och lite mer svårarbetad. Tycker nog att den täcker en aning mer. Känns lite tjockare på huden.

CC-krämen från Santé (använde färgen natural) var tunnare, mer lättarbetad och jag tycker den täcker bra med tanke på att den är tunn. Denna känns lite mer åt färgad dagkräm-hållet. Men täcker bättre än vad dagkrämer brukar göra.

Personligen fastnade jag mer för CC-krämen. Men jag ser knappt någon skillnad på fotona (eller live) så de var snarlika varandra, handlar nog mer om tycke och smak. Ser nu när jag tittar på bilderna att man nästan inte ser någon skillnad. Men live så såg jag skillnad, tyckte att mina röda kinder försvann avsevärt.

Före BB- och CC-kräm

Före BB- och CC-kräm

Efter: BB- och CC-kräm

Efter: BB- och CC-kräm. BB-kräm till vänster och CC-kräm till höger.

0

Zao Makeup Sminkfilm

Roligt att Zao kommer med så många sminkfilmer. Man får mycket tips! De visar tydligt hur de gör steg för steg samt vilka produkter de använder.

Hos oss hittar du bland annat concealer, mascara, ögonskuggor, läppglans och bambupaletten som du ser i filmen, allt från Zao Makeup.

Pages ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11