0

Nu välkomnar jag hösten

Nu måste jag säga att hösten är här. Jag känner en kyla i luften trots att solens strålar är framme. Vi byter nu ut sommartipsen i shoppen mot hösttips.

Höst för mig är lite torrare hy, speciellt ansikte, händer och läppar. Nu vill jag byta ut de tunnare krämerna mot lite tjockare krämer, oljor och kanske salvor. Lite mer smink, lite mer täckande och mindre brunt och skimmer. Nu är också en bra tid att färga håret och håret kanske vill ha lite mer styling. Håret vill definitivt ha skydd om du använder värmeprodukter. Så detta och lite till tipsar vi om i höstkategorin.

Och dessutom är hösttid = reatid, just nu pågår vår stora höstrea som pågår t.o.m. 3 okt. Välkommen att fynda!

höstrea 2016

0

I natt startar vår stora höstrea

I natt smäller det! Vår stora höstrea startar!

Ni som följer bloggen är de första som får veta 🙂

Du hittar produkter med 5-60% rabatt från varumärken som NovExpert, Cupcake organic, Nourish, Bentley organic, Benecos och många fler.

Som vanligt har vi fri frakt och fri faktura och handlar du över 500 kr har du alltid 5% ytterligare rabatt.

Vill du vara först med att fynda? Då hoppas jag att du är nattuggla 🙂

Rean pågår till och med måndag den 3 oktober.

höstrea 2016

 

0

Sista chansen: Bäst före okt 2016

blöjkräm zinkkräm

Ibland närmar sig produkterna sitt bäst före datum och då sätter vi ner priserna rejält och du har då chansen att göra riktiga fynd! Innan oktober slut har du chansen att fynda dessa produkter:

Blöjkräm/zinkkräm från Eco cosmetics – nu 40% rabatt.

Deodorant med limedoft från Urtekram – nu 30% rabatt

Babymassage basolja från Crearome – nu 40% rabatt

Solkräm SPF 20 från Eco cosmetics – nu 30% rabatt

Solkräm SPF 15 från Eco cosmetics – nu 30% rabatt

0

Vad doftar Benecos kroppslotions?

benecos body lotions

Benecos kom för ett tag sedan ut med en helt ny serie av hår- och hudvård. Mycket fina och prisvärda produkter!

Vi har tagit hem tre av deras dofter och jag tänkte här dela med mig om vad de doftar.

Aloe vera: denna doftar väldigt milt och syrligt. Är du ute efter något som doftar men inte mycket är detta en lotion för dig. Fungerar för alla, både män och kvinnor.

Aprikos: denna doftar mycket, mycket sött av aprikos. Passar dig som vill ha söta dofter, kanske inte riktigt fungerar för män.

Citronmeliss: denna doftar citronmeliss, fräscht och uppiggande utan att det blir för starkt. Fungerar för alla, både män och kvinnor.

Om du funderar på att köpa något från Benecos så hoppas jag att denna lilla snabbguide kommer till användning. Dessa kroppslotion fungerar också bra till att smörja händerna.

0

Facebooktävlingens priser

Just nu och hela denna vecka har vi en tävling på EkoPrincess facebooksida.

Tävlingen pågår till och med söndagen den 14 augusti.

tävling aug 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här presenterar jag mer ingående det paket du kan vinna:

  • 1 st parfym EdT Intense Patchouli från Florame, utan kork, nästan full flaska. Ord pris: 289 kr
  • 1 st parfym EdT Lavender från Florame, utan kork och trasig sprayfunktion, halv flaska. Ord pris: 329 kr
  • 1 st läppbalsam med solskydd från Eco cosmetics med passerat bäst före datum. Ord pris: 69 kr
  • 1 st läppbalsam från Bentley organic med mintsmak med passerat bäst före datum. Ord pris: 55 kr
  • 2 st paket rengöringsservetter make-up från Natracare med passerat bäst före datum. Ord pris: 69 kr/st
  • 1 st concealer i färgen Light från Benecos med passerat bäst före datum. Ord pris: 95 kr
  • 1 st läppstift i färgen Dark red från Benecos med passerat bäst före datum och öppnad förpackning men ej använd. Ord pris: 99 kr

 

0

Varför är ekologisk parfym bättre än konventionell?

ekologiska parfymer

Den största anledningen till varför naturlig och ekologisk parfym är bättre än konventionella är att de såklart har ett renare innehåll och består inte av några kemikalier. Det är väl härligt att veta att parfymen du bär innehåller ämnen som finns ute i vår natur vars dofter som du kan andas in under sommaren. Tycker du att naturens dofter doftar för starkt? Starkare än så kommer inte din ekologiska parfym att dofta. Konventionella parfymer doftar oftast mycket starkare så det blir en obehaglig doft.

Några utvalda nyhetssammanfattningar i ämnet:

Farliga ämnen i parfym för barn efter ett test i Norge säger Sydsvenskan (2015). Testet visade att vissa produkter innehöll sådant som varit förbjudet sedan 2011.

Farliga kemikalier i många parfymer – Miljö och utveckling från 2005.

Hur man kan förstå den dolda farorna med parfym – Halsanet.com från 2014.

Hög halt etanol – Giftinformationscentralen.

Britney Spears parfym kan skada – SvD från 2005.

 

0

Vår snabba certifieringsguide

Har du sett vår certifieringsguide i shoppen? Tänkte att jag ska förklara den lite närmare men inget långrandigt.

Sortimentet hos Ekoprincess.se består till ca 99% av naturligt och/eller ekologiskt certifierade produkter. Jag tycker att detta är viktigt då man som konsument inte ska behöva lära sig ingredienslistor eller behöva lusläsa. Detta är en av anledningarna till varför det är skönt att handla på nätet om ingredienslistorna syns tydligt till varje produkt. Vem vill stå och lusläsa på flaskorna som knappt brukar synas i affären?!

Det är svårt att generalisera certifieringarna på det sätt jag gjort då samma certifiering oftast har olika nivåer på certifieringen så man får inte ta guiden jätteallvarligt. Det jag vill säga med den på ett mycket enkelt och kortfattat sätt är:

  • Bild 1: tycker du att det är viktigt att de produkter du handlar är naturliga och behöver nödvändigtvis inte vara ekologiska kan du handla produkter som är certifierade av BDIH eller någon av de andra certifieringarna.
  • Bild 2: tycker du att det är viktigt att de produkter du handlar är naturliga men att de också gärna får vara ekologiska men att det inte behöver vara många ekologiska ingredienser kan du handla produkter som är certifierade enligt Cosmébio, Ecocert och Natrue eller någon av de i bild 3.
  • Bild 3: tycker du att det är viktigt att de produkter du handlar ska ha ett högt ekologiskt innehåll och vara naturliga ska du handla produkter som är certifierade enligt Soil Association, USDA Organic eller Non Food Certification.

Hos oss kan du söka produkter genom certifieringar via en rullist i vänsterkolumnen. Så här kan en sådan sökning se ut av certifieringen Soil Association, längst upp ser du en närmare förklaring av certifieringen.

Förutom detta skriver vi oftast (då den informationen finns) hur många procent naturliga och ekologiska ingredienser en produkt har. Vi markerar också de ekologiska ingredienserna i ingredienslistan med grön färg för att det ska vara tydligt för kunden.

snabbguide - certifieringar

 

0

Vilken är skillnaden mellan parfymer EdP och EdT?

ekologisk parfym benecos

EdP = Eau de Parfume

EdT = Eau de Toilette

Skillnaden mellan EdP och EdT är innehållet och innehållet speglar hållbarheten. Då menar jag hur länge doften sitter. Ungefär så här länge varar dem:

EdP: doftar ca 5 timmar

EdT: doftar ca 3 timmar.

På grund av detta är oftast EdT billigare än EdP. Spana gärna in vårt naturliga och ekologiska parfymsortiment, där hittar du parfymer från Weleda, Benecos, Florame, Santé, Senses by Nature och Acorelle.

0

Recension: CC-kräm från Santé

Nu har jag testat denna CC-kräm från Santé!

Detta är den första CC krämen som jag testar så jag har inte mycket att jämföra med.

Krämen är tunn, doftar milt men gott. Nyansmässigt skulle jag säga att Natural passar mig bäst men den täcker inte alls i mitt ansikte så då har jag provat nyansen Light istället och den täcker mycket bättre på mig. Känslan är lite mer åt färgad ansiktskräm men som täcker lite mer. Krämen är lätt att applicera. Jag har provat att ha denna både utan kräm under och med och jag tycker att det fungerar med båda.

Om jag fick önska skulle den täcka lite mer då jag är så rödblommig på kinderna men annars får den bara tummen upp från mig.

På bilderna ser ni nyansen Natural överst och nyansen Light underst.

CC kräm i 2 nyanser

CC kräm i 2 nyanser

Utsmetad CC-kräm

Utsmetad CC-kräm

Utsmetade CC-krämer med testförpackningar

Utsmetade CC-krämer med testförpackningar

CC-kräm i nyansen Light på min vänstra kind (från ditt håll).  Man ser att den är lite ljusare.

0

Benecos ekologiska parfym

Jag blev så glad när jag fick veta att Benecos hade gjort en parfym. Jag tycker om bra produkter till bra priser. Nu har jag testat parfymen och här får ni veta vad jag tycker!

Det är en liten flaska med rollon-funktion. Perfekt att ha med sig i handväskan. I produktbeskrivningen står det att den ska dofta citron och vanilj. Och det är precis vad den gör. När jag applicerar parfymen doftar den mest citron men den doften lägger sig mer och mer och vaniljdoften framhävs mer och mer ju längre tiden går. Första gången jag hade på mig parfymen doftade den fortfarande mild, söt vanilj efter åtta timmar! Den är ganska rinnig så man behöver inte ta mycket och på så sätt verkar den också vara dryg.

Jämförelser:

Jämför jag Benecos parfym med naturparfymen från Senses by Nature så är naturparfymen mer oljig och då mer trögflytande och doftar sötare vanilj.

Jämför jag Benecos parfym med Florames vaniljparfym så har Florames parfym sprayfunktion och man får mycket mer i flaskan. Doftmässigt är Florames parfym mer kryddig och mustig vanilj än Benecos parfym. Lite mer vuxen vaniljdoft eller mer en kvällsdoft.

Jämför jag Benecos parfym med Acorelles vaniljparfym så skulle jag nog säga att Acorelles parfym är mer blommig och lite mer kryddig vanilj än Benecos, en lite annan blandning eftersom den inte doftar citrus. Men ändå inte lika kryddig som Florames.

Är det något som är svårförklarat så är det parfymer, detta är min uppfattning. Alla har vi olika doftsinnen.

Sammanfattning: Fräsch parfym som doftar länge. Perfekt som dagparfym. Perfekt för tonåringen och om du reser eller tränar mycket då parfymen tar liten plats. Mycket bra parfym från Benecos. Ser fram emot deras nästa doft 🙂

ekologisk parfym benecos ekologisk parfym benecos2

Pages ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11