0

Varför är ekologisk parfym bättre än konventionell?

ekologiska parfymer

Den största anledningen till varför naturlig och ekologisk parfym är bättre än konventionella är att de såklart har ett renare innehåll och består inte av några kemikalier. Det är väl härligt att veta att parfymen du bär innehåller ämnen som finns ute i vår natur vars dofter som du kan andas in under sommaren. Tycker du att naturens dofter doftar för starkt? Starkare än så kommer inte din ekologiska parfym att dofta. Konventionella parfymer doftar oftast mycket starkare så det blir en obehaglig doft.

Några utvalda nyhetssammanfattningar i ämnet:

Farliga ämnen i parfym för barn efter ett test i Norge säger Sydsvenskan (2015). Testet visade att vissa produkter innehöll sådant som varit förbjudet sedan 2011.

Farliga kemikalier i många parfymer – Miljö och utveckling från 2005.

Hur man kan förstå den dolda farorna med parfym – Halsanet.com från 2014.

Hög halt etanol – Giftinformationscentralen.

Britney Spears parfym kan skada – SvD från 2005.

 

0

Vår snabba certifieringsguide

Har du sett vår certifieringsguide i shoppen? Tänkte att jag ska förklara den lite närmare men inget långrandigt.

Sortimentet hos Ekoprincess.se består till ca 99% av naturligt och/eller ekologiskt certifierade produkter. Jag tycker att detta är viktigt då man som konsument inte ska behöva lära sig ingredienslistor eller behöva lusläsa. Detta är en av anledningarna till varför det är skönt att handla på nätet om ingredienslistorna syns tydligt till varje produkt. Vem vill stå och lusläsa på flaskorna som knappt brukar synas i affären?!

Det är svårt att generalisera certifieringarna på det sätt jag gjort då samma certifiering oftast har olika nivåer på certifieringen så man får inte ta guiden jätteallvarligt. Det jag vill säga med den på ett mycket enkelt och kortfattat sätt är:

  • Bild 1: tycker du att det är viktigt att de produkter du handlar är naturliga och behöver nödvändigtvis inte vara ekologiska kan du handla produkter som är certifierade av BDIH eller någon av de andra certifieringarna.
  • Bild 2: tycker du att det är viktigt att de produkter du handlar är naturliga men att de också gärna får vara ekologiska men att det inte behöver vara många ekologiska ingredienser kan du handla produkter som är certifierade enligt Cosmébio, Ecocert och Natrue eller någon av de i bild 3.
  • Bild 3: tycker du att det är viktigt att de produkter du handlar ska ha ett högt ekologiskt innehåll och vara naturliga ska du handla produkter som är certifierade enligt Soil Association, USDA Organic eller Non Food Certification.

Hos oss kan du söka produkter genom certifieringar via en rullist i vänsterkolumnen. Så här kan en sådan sökning se ut av certifieringen Soil Association, längst upp ser du en närmare förklaring av certifieringen.

Förutom detta skriver vi oftast (då den informationen finns) hur många procent naturliga och ekologiska ingredienser en produkt har. Vi markerar också de ekologiska ingredienserna i ingredienslistan med grön färg för att det ska vara tydligt för kunden.

snabbguide - certifieringar

 

0

Vilken är skillnaden mellan parfymer EdP och EdT?

ekologisk parfym benecos

EdP = Eau de Parfume

EdT = Eau de Toilette

Skillnaden mellan EdP och EdT är innehållet och innehållet speglar hållbarheten. Då menar jag hur länge doften sitter. Ungefär så här länge varar dem:

EdP: doftar ca 5 timmar

EdT: doftar ca 3 timmar.

På grund av detta är oftast EdT billigare än EdP. Spana gärna in vårt naturliga och ekologiska parfymsortiment, där hittar du parfymer från Weleda, Benecos, Florame, Santé, Senses by Nature och Acorelle.

0

Recension: CC-kräm från Santé

Nu har jag testat denna CC-kräm från Santé!

Detta är den första CC krämen som jag testar så jag har inte mycket att jämföra med.

Krämen är tunn, doftar milt men gott. Nyansmässigt skulle jag säga att Natural passar mig bäst men den täcker inte alls i mitt ansikte så då har jag provat nyansen Light istället och den täcker mycket bättre på mig. Känslan är lite mer åt färgad ansiktskräm men som täcker lite mer. Krämen är lätt att applicera. Jag har provat att ha denna både utan kräm under och med och jag tycker att det fungerar med båda.

Om jag fick önska skulle den täcka lite mer då jag är så rödblommig på kinderna men annars får den bara tummen upp från mig.

På bilderna ser ni nyansen Natural överst och nyansen Light underst.

CC kräm i 2 nyanser

CC kräm i 2 nyanser

Utsmetad CC-kräm

Utsmetad CC-kräm

Utsmetade CC-krämer med testförpackningar

Utsmetade CC-krämer med testförpackningar

CC-kräm i nyansen Light på min vänstra kind (från ditt håll).  Man ser att den är lite ljusare.

0

Benecos ekologiska parfym

Jag blev så glad när jag fick veta att Benecos hade gjort en parfym. Jag tycker om bra produkter till bra priser. Nu har jag testat parfymen och här får ni veta vad jag tycker!

Det är en liten flaska med rollon-funktion. Perfekt att ha med sig i handväskan. I produktbeskrivningen står det att den ska dofta citron och vanilj. Och det är precis vad den gör. När jag applicerar parfymen doftar den mest citron men den doften lägger sig mer och mer och vaniljdoften framhävs mer och mer ju längre tiden går. Första gången jag hade på mig parfymen doftade den fortfarande mild, söt vanilj efter åtta timmar! Den är ganska rinnig så man behöver inte ta mycket och på så sätt verkar den också vara dryg.

Jämförelser:

Jämför jag Benecos parfym med naturparfymen från Senses by Nature så är naturparfymen mer oljig och då mer trögflytande och doftar sötare vanilj.

Jämför jag Benecos parfym med Florames vaniljparfym så har Florames parfym sprayfunktion och man får mycket mer i flaskan. Doftmässigt är Florames parfym mer kryddig och mustig vanilj än Benecos parfym. Lite mer vuxen vaniljdoft eller mer en kvällsdoft.

Jämför jag Benecos parfym med Acorelles vaniljparfym så skulle jag nog säga att Acorelles parfym är mer blommig och lite mer kryddig vanilj än Benecos, en lite annan blandning eftersom den inte doftar citrus. Men ändå inte lika kryddig som Florames.

Är det något som är svårförklarat så är det parfymer, detta är min uppfattning. Alla har vi olika doftsinnen.

Sammanfattning: Fräsch parfym som doftar länge. Perfekt som dagparfym. Perfekt för tonåringen och om du reser eller tränar mycket då parfymen tar liten plats. Mycket bra parfym från Benecos. Ser fram emot deras nästa doft 🙂

ekologisk parfym benecos ekologisk parfym benecos2

0

Ingående om Eco cosmetics solskydd

eco cosmetics ekologiska solskydd

Det finns en viss förvirring kring solskyddsprodukterna från Eco cosmetics. I detta inlägg ska jag förklara skillnaden mellan dem på ett så lätt sätt som möjligt.

Orange förpackningarna = solkräm med havtorn

Hudtyp: känslig hud

Doft: mild doft

SPF: 15, 20 och 50+

Typ: kräm (lite trögare att smörja in i huden än en lotion)

Blåa förpackningarna = sollotion utan doft

Hudtyp: känslig hud, extra känslig hud och allergisk hud

Doft: ingen doft och ingen alkolhol

SPF: 20 och 50

Typ: lotion (lite lättare att smörja in i huden än en kräm)

Förpackning: luftlös dispenser

Gula förpackningarna = sollotion med goji

Hudtyp: känslig hud

Doft: mild, somrig doft

SPF: 50

Typ: lotion

Förpackning: luftlös dispenser

Solkrämerna för baby och barn

Hudtyp: känslig hud för barn

Doft: det finns två olika sorter, en med mild doft och en utan doft

SPF: 50+ (UVB-skydd på minimum 60)

Typ: kräm

Surfsolkräm

Tonad solskyddskräm som är särskilt utvecklad för vattensporter och är vattenfast, även i saltvatten. Passar också om du ska till alperna eller nära ekvatorn.

Doft: mild doft

SPF: 50+ (UVB-skydd på minimum 60)

Typ: kräm

Övriga egenskaper solskydden har är gemensamma, som till exempel att alla har fysikaliskt filter, är utan nanoteknik, är vattenfasta, ger ett skydd mot både UVA och UVB samt att de inte är skadliga för vattenlevande organismer. De ger också en omedelbar effekt efter applicering.

 

0

Kort om solskyddsprodukter

ekologiskt solskydd

Våren är kommen och i vissa delar av landet även solen. Nu vill alla veta vilka solkrämer som är bäst och vilka man ska välja. I detta inlägg vill jag samla lite information, blandad kompott, om solprodukter.

Kemiskt eller fysikaliskt solskydd?

Väldigt kort: kemiskt solskydd absorberas av huden medan fysikaliskt solskydd lägger sig på huden och reflekterar bort solen.

Solskydd – farligt för sperman!

En nyhet är att 13 ämnen som är vanligt förekommande i solskyddsprodukter är skadliga för männens sperma.

Vit t-shirt skyddar nästan lika bra!

Testfakta testade förra året några solprodukter, tyvärr inga ekologiska. Men de hade med en vit t-shirt i testet vilket jag tycker är värt att uppmärksamma. Den vita t-shirten skyddar inte lika bra som en solskyddskräm med SPF 50 men inte jättelångt därifrån. Så underskatta inte skugga och en t-shirt.

Vilken är skillnaden mellan Eco cosmetics olika oparfymerade solskyddsprodukter?

Eco cosmetics har många olika solskyddsprodukter att det blir förvirrande och en djungel att veta vilken skillnaden är mellan dem alla. En skillnad kan vara ”plusset”. SPF 50 är SPF 50, SPF 50+ är ca SPF 60.

Solskydd som redan finns i ditt badrum?

Kanske du har en solskyddsprodukt utan att du vet om det? Många naturliga oljor har ett visst skydd mot solens strålar (dessa är dock inte godkända som solskydd), som till exempel mandelolja med SPF 5.

Solskyddstest 2014

Endast en ekologisk produkt var med och fick tummen upp på alla punkter 🙂 Denna var Eco cosmetics solskydd för barn 50+. Här är samma solskyddstest som gjordes 2015,

Detta är som sagt kort information, vill du läsa mer följa länkarna på respektive punkt.

Vi säljer solskydd från Lovea och Eco cosmetics. Dessa solskyddsprodukter är fysikaliskt solskydd och utan nanopartiklar. Våra solskyddsprodukter innehåller ingen av de 13 ämnena som kan skada sperman enligt artikeln ovan.

0

Doft av sommar

Våren börjar sakta men säkert att komma även om det känns som att aprilvädret aldrig tar slut.

Tänkte i detta inlägg tipsa om några produkter som doftar sommar.

Parfym från Florame – Exquisite Fruits med en härlig doft av bär, mycket fräsch parfym att ha nu i vår och sommar.

Läppbalsam från Bentley organics med en doft av somriga, söta jordgubbar.

Ansiktsvatten från NoveExpert – en fräsch doft av citrus jämnt fördelat över ansiktet i ett sprut.

Läppbalsam från Senses by Nature som doftar vit choklad och vanilj – söt och god doft, nästan att man vill äta upp den 🙂

ekologisk parfym florame fruits exquisiteansiktsvatten novexpertekologiskt läppbalsam jordgubb bentley organicnaturligt läppbalsam choklad vanilj senses by nature

0

Sminktips: piggare & större ögon

Har hamnat flera gånger på Helen Torsgårdens blogg på Vecko Revyn. Tycker hon gör många intressanta inlägg. Fastnade för denna film där hon tipsar om hur man snabbt får större och piggare ögon. Nu är det klart att det går fort när hon redan lagt basen men jag tyckte ändå att det var bra tips. Har själv flera ögonskuggor i de färgerna hon berättar om i filmen, de är jättebra som bas i många sminkningar, i alla fall om man tycker om ljusa sminkningar.

Tips som fixar looken från shoppen:

0

Zao Make-up: snygg sminkning

Blir mycket inspirerad av Zaos makeupfilmer. Här är en sminkning som inte bara funkar på alla hjärtans dag utan vilken kväll som helst ute på stan.

Pages ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11