0

Miss W mascara – Bäst i test 2017

Har skrivit mycket om mascaratester genom åren men nu var det längesedan.

Skönhetsredaktörerna har utfört ett mascaratest och där vann volymmascaran från Miss W.

Citatet: ”Den klumpar inte, håller bäst av alla i regnigt väder (snackar dock inte ösregn…) och smetar inte.”

Har själv testat den och tycker den är toppen!

OBS! Bilden är lånad av skönhetsredaktörerna.

Mascaratest hos Skönhetsredaktörerna 2017

Mascaratest hos Skönhetsredaktörerna 2017

0

Rosen

Hemma hos mig har rosorna slagit ut. Det är så härligt att se de röda och rosa underbart fina blommorna. För mig är det också ett tecken på överlevnad då jag inte har sådana gröna fingrar 🙂 Även nyponblommorna har slagit ut, de är väldigt fina! Så därför tycker jag att det passar mycket bra att skriva lite om rosens egenskaper och skönhetsprodukter som innehåller ros.

Rosen har antibakteriella, antiseptiska, lugnade, och läkande egenskaper. Den är näringsrik och innehåller bland annat en betydande mängd antioxidanter, vitaminer och mineraler. Rosen är mild och skonsam och passar de allra flesta hudtyper, allt från torr och åldrande hud till fet och hud med akne. Rosvatten och rosolja ger näring, har en sammandragande och lugnade effekt, den hjälper till att balansera pH-värdet i huden, drar lätt samman porerna och ger liv åt trött hud.

Här kan du se de produkter som innehåller ros.

 

0

Ta hand om magen efter förlossningen

För ca tre månader sedan födde jag en härlig liten flicka, i detta inlägg tänkte jag dela med mig om hur jag har tagit hand om min mage (utifrån).

Jag gick upp ganska mycket i vikt under denna graviditet, ca 16 kilo och hälften försvann efter förlossningen. Oavsett hur mycket man har gått upp kommer magen att krympa och jag tror att man med mina knep hjälper huden att anpassa sig.

Varje gång jag duschade skrubbade jag in magen ordentligt, behöver inte vara en grovkornig kroppsskrubb. Ibland passade jag också på att skrubba om det är någon annan del av kroppen jag lagt på mig lite extra för att få upp blodcirkulationen.

Minst en gång om dagen smörjde jag magen, helst med en olja eller salva. Här kan man också känna efter hur huden är. Är den torr så kan man smörja oftare.

Ibland brukade jag också spraya magen med lite ansiktsvatten/hydrolat. Ibland gör jag egen, passar speciellt bra nu på sommaren, på vintern är det svårare att få tag på råvaror.

Med dessa små knep blir huden mer elastisk och anpassar sig bättre under magens krympningsprocess. Nu efter tre månader gör jag detta fortfarande men inte lika ofta. Skrubbar ca 1 gång i veckan och smörjer några gånger i veckan, ibland sprayar jag endast med lite hydrolat. Kanske att jag hade gjort lite oftare om det hade varit vinter.

Jag har inga vetenskapliga bevis på att detta fungerar, om inte annat är det mysigt att ta hand om sig själv lite extra 🙂

0

Rosdoftande parfymer

Hade en kund som frågade lite frågor om hur de olika parfymvarumärkena doftade och då speciellt våra rosparfymer. Jag fick då tillfället att analysera och jämföra och tänkte därför innan jag glömmer bort skriva ner skillnaden mellan våra rosdoftande parfymer. Detta är då utifrån min doftupplevelse.

Florame – Radiant rose (Eau de Parfume): kryddig, lite starkare, mer framträdande doft, lite mörkare. Jag kan tänka mig att det är kryddnejlikan som gör den lite kryddigare och mörkare. Nu hann denna tyvärr utgå ur vårt sortiment.

Acorelle – Silky rose (Eau de Parfume): mjukare, blommigare, mildare doft men utan att dofta för lite. Min sambo tyckte att denna var lite mer feminin medan jag kan tänka mig att andra tycker att den är för flickig.

Weleda – Rose (tror att denna kan likställas med Eau de Cologne): först kryddigare och lite starkare men som lägger sig ganska snabbt och blir lite mjukare och mildare. Men ändå lite åt samma håll som Florame men kanske inte lika stark doft.

Senses by nature – Jardin rose (naturparfym, tror att denna kan likställas med Eau de Cologne): mild, lite söt men ändå kryddig. Doftar inte starkt. Har roll-on funktion istället för spray och baseras på olja, vilket gör att den inte alls är rinnig.

Då jag skriver starkare menar jag inte att det stinker i hela rummet för det har aldrig hänt för en ekologisk eller naturlig parfym som jag doftat på. Utan jag menar att det är en mer framträdande doft och att den doftar starkare än en mildare parfym.

Idag upptäckte jag att vi hade hela fyra olika rosdoftande parfymer i sortimentet, jätteroligt. Ros är en doft som man antingen hatar eller älskar. Då man är ute och träffar folk så är det många som säger, nej inte ros, de blir ofta för tantiga och dammiga, lite som lavendel kan jag tänka mig 🙂

Skillnaden mellan Eau de Parfume och Eau de Toilette kan du läsa om i ett tidigare blogginlägg.

0

Gifter i hårfärg

Jag har skrivit om hårfärger och frisörer många gånger tidigare. Nu är det vinter, en period då väldigt många färgar håret så jag tänkte uppdatera mig lite i ämnet.

Skillnaden?

Förutom att innehållet mellan naturlig och konventionell hårfärg skiljer sig markant så skiljer sig också dess beteende. Konventionell hårfärg tränger in i huden/hårbotten och i håret medan naturlig hårfärg lägger sig utanpå hårbotten och hårstrået. Naturlig hårfärg är också lättare att tvätta bort om man råkar skvätta runt.

Ingredienser

Som jag skrev tidigare är det självklart skillnad på innehållet i naturlig och konventionell hårfärg. Tänkte här att jag skulle klistra in en ingredienslista för vardera produkt så man lätt kunde se skillnaden. Men till min förvåning kan jag inte hitta någon ingredienslista på konventionell hårfärg på nätet i någon webbshop. Ja nu har jag inte letat i timmar men jag tittade på säkert 10-15 olika butiker. Jag trodde det var standard att skriva ut ingredienslistor idag på skönhetsprodukter men vad fel jag hade.

Tips

Här tipsar jag om några varumärken och skriver kort om dess skillnader och innehåll:

  • Radico – innehåller 100% naturliga och ekologiska ingredienser. Är ekologisk certifierad av bland annat USDA Organic. Ingredienslistorna är också ganska korta, de innehåller kring ca 4 och 7 ingredienser. Denna hårfärg blandar du själv.
  • Logona örthårfärg – innehåller 100% naturliga ingredienser men består också av några ekologiska ingredienser. Naturlig certifierad av BDIH. Ingredienslistorna är lite längre än Radicos men är relativt korta. Denna hårfärg blandar du själv.
  • Logonas krämhårfärg – innehåller 100% naturliga ingredienser men består också av några ekologiska ingredienser. Naturligt certifierad av BDIH. Samma med ingredienslistorna här som för Logonas örthårfärg. Denna hårfärg behöver du inte blanda själv, den är färdig i tubform – mycket smidigt.

Tester & nyheter

2016 kemi: Naturliga hårfärger kan vara vilseledande då det kommit fram till att flera ”naturliga” hårfärger också innehåller allergiframkallande ämnen. Personligen tror jag inte att du hittar dessa produkter hos en seriös butik med ekologisk och naturlig inriktning. Men är man lite rädd för att välja fel rekommenderar jag att man köper hårfärg som är certifierade. Ingen av de produkter som man ser i denna artikel ser ut att vara certifierade.

2016 Kurera: Danmark har länge avrått gravida från att färga håret på grund av att kemikalierna i färgen kan vara skadliga för fostret. I Sverige har vi inte några liknande rekommendationer – än.” Vi får allt hoppas på en förändring. Vill du färga håret då du är gravid är det säkert att använda naturliga och ekologiska hårfärger eftersom dem (som jag beskrev tidigare i inlägget) lägger sig ovanpå håret.

2014 Icakuriren: ”Hårfärgning som du köper i affären innehåller flera starkt allergiframkallande ämnen.” De har gjort ett test på hårfärger som du hittar på deras hemsida.

2011 testfakta: Permanenta hårfärger innehåller en stor mängd kemikalier. Många kan orsaka allergiska reaktioner och vissa misstänks vara cancerframkallande. I en forskningsrapport från Karolinska Institutet listas ett antal hälsofarliga ämnen som man hittat i hårfärger på den svenska marknaden.” Du kan läsa en lista på deras hemsida på hälsofarliga ämnen per fabrikat.

Relaterat som jag tidigare skrivit om, verkar som att jag var väldigt aktiv om ämnet år 2011 🙂

0

Ansiktsrengöring av vegetabiliska oljor

Jag har personligen blivit mer och mer intresserad av produkter med mycket få ingredienser. Det är mycket intressant vad mycket man kan göra med olika vegetabiliska oljor.

I shoppen har vi utökat sortimentet av vegetabiliska oljor och mer kommer det att bli, om intresse finns såklart. På grund av detta började jag att skriva en sida med exempel på allt man kan göra med vegetabiliska oljor. Nu har jag tyvärr inte haft tid att skriva så mycket så det arbetet har stannat av en aning. Men sidan kommer att bli färdig så småningom.

Men jag har själv provat att göra en ansiktsrengöring av enbart vegetabiliska oljor. Jag hade ungefär denna uppdelning:

Jag tog vad jag hade hemma. Det bästa med detta är att man inte behöver ha så många olika oljor om man inte vill, det räcker gott och väl med 2 eller 3. Det bästa är om oljorna är ekologiska och kallpressade. Jag tycker om den blandning jag gjorde. Jag kan tänka mig att ta lite mer ricinolja under sommaren och kanske lite mindre under vintern för att det ska passa min hud perfekt. Det är också bra med detta att man kan justera allt eftersom.

Lite kort om resultatet, jo för resultat har jag fått. Nu tvättar jag inte ansiktet slaviskt varje kväll utan försöker göra det några gånger i veckan i alla fall. Jag märker av ett bättre resultat om jag gör det oftare men kanske inte för ofta. Jag brukar titta och tvätta utifrån vad huden behöver. Rynkorna mellan ögonbrynen tycker jag jämnas ut och mina väldigt röda kinder tycker jag har blivit mindre röd. Det är två för mig stora skillnader. Nu speciellt under vintern tycker jag att det är så underbart skönt att få en varm handduk över ansiktet på kvällen, så jag älskar själva proceduren!

Detta är något som jag definitivt kommer att fortsätta med.

0

Recencion: BB-kräm från Benecos

Nu har jag testat denna BB-kräm från Benecos, tror att jag började lite smått redan i somras.

Får be om ursäkt angående de dåliga bilderna men är det inte tanken som räknas 🙂

I somras tyckte jag nog att färgen Beige var bäst. Den gav lite färg och samtidigt en liten täckning på min fina sommarhy. Nu är det vinter och jag tycker bäst om färgen Fair. Kanske att jag blir lite väl blek av den. Mina kinder är nu röda och då tycker jag definitivt att Fair täcker bättre. Men en av de bra sakerna med Benecos är att man kan köpa flera färger och mixa så att man får den färg man vill ha. Just därför har vi mängdrabatt. På håll tycker jag att det ser bra ut men tittar jag nära tycker jag att det ser lite kakigt ut (vilket inte syns på bilderna). Men jag lägger på mineralpudret från Green People för att få en jämnare look och då spelar det ingen roll.

På första bilden nedan har jag endast klickat ut krämen på handen. Färgen Beige överst och Fair underst.

På andra bilden har jag smetat ut krämen så man ser lite hur det täcker.

På sista bilden har jag använt färgen Fair på läsarens vänstra sida. Man ser att jag är lite mer rödblossig på höger sida, innan jag sminkade vänster sida var jag mycket mer röd än vad jag var på den högra sidan.

bbkram-benecos-farger-hand

bbkram-benecos-farger-hand-utsmetad

bbkram-benecos-fair-pa-vanster-sida-inget-pa-hoger

0

Gravid: saker att tänka på

Ibland dyker det upp i nyhetsflödena information kring gifter som man bör tänka på när man är gravid. Jag är själv gravid och försöker själv tänka lite extra på mina inköp just nu. Så tänkte att detta nu var ett passande ämne att skriva om. Fokus ligger självklart kring skönhetsvård.

Viktigaste: köp naturliga och ekologiska produkter, oavsett vad det är. Handla i en butik du känner dig trygg och som inte arbetar med ”greenwash”. Genom att ta detta steg har du automatiskt valt bort en hel del gifter som annars finns i skönhetsprodukter.

Doft: jag försöker nu att inte använda så mycket produkter med dofter utan mer rena produkter (trots att de är naturliga och ekologiska) som oljor eller parfymfria krämer. Detta kanske är ännu viktigare då barnet är fött då barnet vill känna doften av sin mamma och inte en citronlotion eller liknande. Just därför köper jag parfymfritt om det blir några nya inköp. Vill jag ändå dofta gott så sprayar jag på mig lite parfym. Det gör jag ibland med gott samvete då parfymen självklart är ekologisk. Produkter att tänka på som doftar: alla sorters krämer, deodoranter, tvålar, schampo, balsam.

Hårfärg: funderar du på att färga håret som gravid? Om du använder naturlig eller ekologisk hårfärg tycker jag att det är okej att färga håret som gravid. Men som med allt annat behöver man inte överdriva och överkonsumera. Konventionell hårfärg skulle jag verkligen inte använda under graviditet. Är det någonting av allt inom skönhetsvärlden så är det nog det värsta. Hårfärg tillsammans med parfym, jag tror att de är giftigast. Och då menar jag icke naturliga och ekologiska.

Smink: själv sminkar jag mig inte så jätteofta nu för tiden så jag tycker inte att jag behöver snåla då jag väl sminkar mig. Men sminkar du dig varje dag skulle jag hålla mig till ett basutbud. Men det känns långsökt att barnet i magen ska påverkas av något du har i ansiktet och som du dessutom tvättar bort. Smink absorberas ju inte på samma sätt som en kräm gör.

Mängd: det bästa är att tänka på att inte använda så många produkter. Även om du köper ekologiskt så kan det finnas naturliga ämnen som man inte vill föra över till sitt barn. Så tänkt på vad du egentligen måste använda och hoppa över det där som inte är lika viktigt. När man är gravid så handlar inte allt om sig själv längre.

Rena produkter: personligen har jag mer och mer gått över till det jag kallar för rena produkter. Det är för mig produkter med få antal ingredienser och gärna endast en ingrediens. Rena oljor har oftast endast en ingrediens. Salvor kan innehålla några ingredienser vilket jag tycker är okej då man känner att man behöver en salva.

0

Nu välkomnar jag hösten

Nu måste jag säga att hösten är här. Jag känner en kyla i luften trots att solens strålar är framme. Vi byter nu ut sommartipsen i shoppen mot hösttips.

Höst för mig är lite torrare hy, speciellt ansikte, händer och läppar. Nu vill jag byta ut de tunnare krämerna mot lite tjockare krämer, oljor och kanske salvor. Lite mer smink, lite mer täckande och mindre brunt och skimmer. Nu är också en bra tid att färga håret och håret kanske vill ha lite mer styling. Håret vill definitivt ha skydd om du använder värmeprodukter. Så detta och lite till tipsar vi om i höstkategorin.

Och dessutom är hösttid = reatid, just nu pågår vår stora höstrea som pågår t.o.m. 3 okt. Välkommen att fynda!

höstrea 2016

0

I natt startar vår stora höstrea

I natt smäller det! Vår stora höstrea startar!

Ni som följer bloggen är de första som får veta 🙂

Du hittar produkter med 5-60% rabatt från varumärken som NovExpert, Cupcake organic, Nourish, Bentley organic, Benecos och många fler.

Som vanligt har vi fri frakt och fri faktura och handlar du över 500 kr har du alltid 5% ytterligare rabatt.

Vill du vara först med att fynda? Då hoppas jag att du är nattuggla 🙂

Rean pågår till och med måndag den 3 oktober.

höstrea 2016

 

Pages ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11